Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciacho, mocno czekoladowe z dodatkiem chilli.
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 92
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 92
Składniki
Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia. Dodajemy kakao, chilli i cukier, mieszamy. Do drugiej miski wbijamy jajka, wlewamy olej i mleko i mieszamy. Mokre składniki wlewamy do suchych i mieszamy szpatułką do połączenia się składników. Czekoladę kroimy w kosteczkę, dodajemy do masy i mieszamy. Blaszkę (25x12) wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy masę do formy i pieczemy 50 minut w 180 stopniach. Upieczone ciasto posypujemy cukrem pudrem. Smacznego ;)