Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne, bardzo smaczne ciasto z mleczną czekoladą idealnie nadaje się na deser w Walentynki. Przepis znalazłam na blogu "Gotuję, bo lubię".Polecam
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30939
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3645
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4599
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30939
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3645
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4599
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto, poza wodą, dokładnie zmiksować,aż się połączą, następnie wlać wodę i również dokładnie zmiksować na jednolitą masę.
Spód tortownicy o śr.21cm wyłożyć papierem do pieczenia, a boki natłuścić olejem. Ciasto wlać do formy i wstawić do nagrzanego do 170st.c na ok.godzinę. Przed wyjęciem ciasto sprawdzić patyczkiem, czy jest suchy.
Upieczone ciasto wystudzić .
Wszystkie składniki na krem śmietanowy wrzucić do jednej , wysokiej miski i zmiksować mikserem na sztywną masę /sztywniejszą od ubitej śmietany/, a następnie wyłożyć na wystudzone ciasto i wyrównać powierzchnię. Ja do kremu dodałam jeszcze pare kropel aromatu pomarańczowego.
Wierzch ciasta udekorować czekoladowymi serduszkami i posypać czekoladową posypką Ciasto można piec na różne okazje, wtedy zamiast serduszek mozna posypać startą na wióry gorzką czekoladą lub udekorować dowolnie wg uznania.
Życzę SMACZNYCH i udanych Walentynek!