Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowe ciasto z migdałami i cynamonem"
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 97
Polecam.
Odsłon: 298
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 97
Składniki
Żółtka utrzyj z cukrem pudrem. Gorzką i pół mlecznej czekolady połam, stop na parze. Ostudź. Połącz z masą żółtkową.
Dynię zetrzyj na tarce o drobnych oczkach. Pomarańczę sparz, zetrzyj skórkę, wyciśnij 3 łyżki soku.
Dynię dodaj do masy, wsyp migdały i mąkę zmieszaną z proszkiem. Dokładnie połącz. Dodaj cynamon, skórkę i sok z pomarańczy, wymieszaj. Białka ubij ze szczyptą soli, delikatnie wymieszaj z ciastem. Wlej do tortownicy o śr. 22 cm. Wierzch posyp resztą mlecznej posiekanej czekolady. Piecz 45 min w 180°C.
<strong>Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina</strong>
czas przygotowania 80 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,40 złŹródło: Chwila dla Ciebie