Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe ciasto z rabarbarem to idealne połączenie. W dodatku zostało udekorowane chrupiącą, słodką kruszonką.
Wymiary tortownicy: 20 cm
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3894
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415013
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2437
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3894
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 415013
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2437
Składniki
W rondelku rozpuść masło, a kiedy zacznie topnieć to dodaj czekoladę połamaną na kostki. Na koniec wsyp kakao. Podgrzewaj tak długo aż uzyskasz gładką, jednolitą i błyszczącą masę. Kiedy zdejmiesz rondelek z palnika to dodaj mleko. Zamieszaj. Ubij jajka z cukrem na puszystą i jasną masę. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Do mąki dodaj masę jajeczną i czekoladową. Krótko zmiksuj tylko do połączenia.
Rabarbar umyj i osusz łodygi. Pokrój w mniejsze kawałki. Z mąki, cukru i masła zrób kruszonkę. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej ciasto. Ułóż rabarbar i posyp kruszonką. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 35 minut.