Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe ciasto z rabarbarem to idealne połączenie. W dodatku zostało udekorowane chrupiącą, słodką kruszonką.
Wymiary tortownicy: 20 cm
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29319
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2795
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 156
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18693
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 727
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29319
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 2795
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 156
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18693
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 727
Składniki
W rondelku rozpuść masło, a kiedy zacznie topnieć to dodaj czekoladę połamaną na kostki. Na koniec wsyp kakao. Podgrzewaj tak długo aż uzyskasz gładką, jednolitą i błyszczącą masę. Kiedy zdejmiesz rondelek z palnika to dodaj mleko. Zamieszaj. Ubij jajka z cukrem na puszystą i jasną masę. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Do mąki dodaj masę jajeczną i czekoladową. Krótko zmiksuj tylko do połączenia.
Rabarbar umyj i osusz łodygi. Pokrój w mniejsze kawałki. Z mąki, cukru i masła zrób kruszonkę. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej ciasto. Ułóż rabarbar i posyp kruszonką. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 35 minut.