Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe ciasto z rabarbarem to idealne połączenie. W dodatku zostało udekorowane chrupiącą, słodką kruszonką.
Wymiary tortownicy: 20 cm
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10395
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4245
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423522
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10395
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4245
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423522
Składniki
W rondelku rozpuść masło, a kiedy zacznie topnieć to dodaj czekoladę połamaną na kostki. Na koniec wsyp kakao. Podgrzewaj tak długo aż uzyskasz gładką, jednolitą i błyszczącą masę. Kiedy zdejmiesz rondelek z palnika to dodaj mleko. Zamieszaj. Ubij jajka z cukrem na puszystą i jasną masę. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Do mąki dodaj masę jajeczną i czekoladową. Krótko zmiksuj tylko do połączenia.
Rabarbar umyj i osusz łodygi. Pokrój w mniejsze kawałki. Z mąki, cukru i masła zrób kruszonkę. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej ciasto. Ułóż rabarbar i posyp kruszonką. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 35 minut.