Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe ciasto z rabarbarem to idealne połączenie. W dodatku zostało udekorowane chrupiącą, słodką kruszonką.
Wymiary tortownicy: 20 cm
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 466
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3079
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2165
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 10302
Jest to pyszne ciasto na biszkopcie, z kremem z mlekiem w proszku i ryżem pre...
Odsłon: 466
Kurczak w sosie pomarańczowym to danie nawiązujące do kuchni orientalnej. Jes...
Odsłon: 3079
Bezowy deser cytrynowy wymaga nieco pracy i czasu poświęconego na pieczenie c...
Odsłon: 2165
Zapiekane ziemniaki z duszoną cebulą mogą być świetną alternatywą dla podobne...
Odsłon: 10302
Składniki
W rondelku rozpuść masło, a kiedy zacznie topnieć to dodaj czekoladę połamaną na kostki. Na koniec wsyp kakao. Podgrzewaj tak długo aż uzyskasz gładką, jednolitą i błyszczącą masę. Kiedy zdejmiesz rondelek z palnika to dodaj mleko. Zamieszaj. Ubij jajka z cukrem na puszystą i jasną masę. Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Do mąki dodaj masę jajeczną i czekoladową. Krótko zmiksuj tylko do połączenia.
Rabarbar umyj i osusz łodygi. Pokrój w mniejsze kawałki. Z mąki, cukru i masła zrób kruszonkę. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłóż papierem do pieczenia. Wylej ciasto. Ułóż rabarbar i posyp kruszonką. Piecz w temperaturze 180 stopni Celsjusza przez około 35 minut.