Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe ciasto z serem i malinami
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 115
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4805
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 106
Ziemniaki chantilly to nic innego jak gładkie puree z dodatkiem bitej śmietan...
Odsłon: 115
Szynka pieczona na Wielkanoc to przepis, który warto przetestować jeszcze prz...
Odsłon: 4805
Siekana kiełbasa z piersią indyka.
Odsłon: 106
Składniki
Do miski przesiać mąkę, kakao, proszek i sodę. W osobnej misce zmiksować jajka z cukrem przez kilka minut. Dodać olej, mleko i powidła. Cały czas miksując dodać przesiane suche składniki. Dodawać partiami żeby łatwiej było zmiksować. Ciasto czekoladowe przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do miski przekładamy twaróg, żółtka, puder, mąkę i za pomocą tłuczka lub widelca rozgniatamy do połączenia się składników. Białka miksujemy na sztywno i dodajemy do twarogu. Mieszamy szpatułką i wykładamy za pomocą łyżki twaróg w niewielkich odstępach na ciasto czekoladowe. Na koniec układamy maliny, lekko dociskając je do ciasta. Wkradamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 60 minut. gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego!