Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe ciasto z serem i malinami
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5747
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1202
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12376
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5209
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5747
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1202
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12376
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5209
Składniki
Do miski przesiać mąkę, kakao, proszek i sodę. W osobnej misce zmiksować jajka z cukrem przez kilka minut. Dodać olej, mleko i powidła. Cały czas miksując dodać przesiane suche składniki. Dodawać partiami żeby łatwiej było zmiksować. Ciasto czekoladowe przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do miski przekładamy twaróg, żółtka, puder, mąkę i za pomocą tłuczka lub widelca rozgniatamy do połączenia się składników. Białka miksujemy na sztywno i dodajemy do twarogu. Mieszamy szpatułką i wykładamy za pomocą łyżki twaróg w niewielkich odstępach na ciasto czekoladowe. Na koniec układamy maliny, lekko dociskając je do ciasta. Wkradamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 60 minut. gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego!