Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czekoladowe ciasto z serem i malinami
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 691
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4180
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17414
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3264
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 221
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 691
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4180
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17414
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3264
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 221
Składniki
Do miski przesiać mąkę, kakao, proszek i sodę. W osobnej misce zmiksować jajka z cukrem przez kilka minut. Dodać olej, mleko i powidła. Cały czas miksując dodać przesiane suche składniki. Dodawać partiami żeby łatwiej było zmiksować. Ciasto czekoladowe przelewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Do miski przekładamy twaróg, żółtka, puder, mąkę i za pomocą tłuczka lub widelca rozgniatamy do połączenia się składników. Białka miksujemy na sztywno i dodajemy do twarogu. Mieszamy szpatułką i wykładamy za pomocą łyżki twaróg w niewielkich odstępach na ciasto czekoladowe. Na koniec układamy maliny, lekko dociskając je do ciasta. Wkradamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni i pieczemy ok. 60 minut. gotowe posypać cukrem pudrem. Smacznego!