Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Czekoladowe fondue"
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 24
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 49
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 134
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 24
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 49
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 162
Polecam.
Odsłon: 134
Składniki
W rondelku na małym ogniu zagotuj słodką śmietankę. 1,5 tabliczki czekolady połam na małe kawałki. Po zagotowaniu śmietankę zdejmij z ognia i dodaj do niej rozdrobnioną czekoladę.
Całość mieszaj aż do momentu, gdy powstanie jednolita, gładka masa. Dla smaku dodaj do masy cynamon, przyprawy korzenne i dobrze wymieszaj.
Gotową masę przelej do naczynia i zapal pod nim świeczkę, by utrzymać temperaturę i odpowiednią konsystencję (po podaniu, co jakiś czas mieszaj masę czekoladową) .
Większe owoce (jabłka, ananasy) pokrój na kawałeczki. Maczaj owoce w czekoladowej masie.Źródło: Tele Tydzień