Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, smaczne ciasteczka do kawki.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 417
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1361
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25397
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 417
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1361
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25397
Składniki
Wykonanie ciasta: Zagotować wodę z masłem , dodać połamana czekoladę i szczyptę soli. Następnie wsypać mąkę z kakao , ucierać energicznie aż ciasto zacznie odstawać od ścianek naczynia.
Ostudzić i wbijać kolejna jaja , cały czas ucierając.
Nakładać na blachę wyłożona pergaminem placuszki łyżką lub workiem cukierniczym. Piec w temperaturze 170 stopni 20 minut. Ostudzić i przekładać gotowe ciastka masą czekoladową. Wykonanie masy czekoladowej: Czekolady rozpuścić z mlekiem, żelatynę rozpuścić w ¼ szklance wody. Serek mascerpone rozetrzeć i dodać śmietankę ubitą z cukrem oraz rozpuszczoną czekoladą.