Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne, smaczne ciasteczka do kawki.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1153
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 977
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1750
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14740
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1153
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 977
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1750
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14740
Składniki
Wykonanie ciasta: Zagotować wodę z masłem , dodać połamana czekoladę i szczyptę soli. Następnie wsypać mąkę z kakao , ucierać energicznie aż ciasto zacznie odstawać od ścianek naczynia.
Ostudzić i wbijać kolejna jaja , cały czas ucierając.
Nakładać na blachę wyłożona pergaminem placuszki łyżką lub workiem cukierniczym. Piec w temperaturze 170 stopni 20 minut. Ostudzić i przekładać gotowe ciastka masą czekoladową. Wykonanie masy czekoladowej: Czekolady rozpuścić z mlekiem, żelatynę rozpuścić w ¼ szklance wody. Serek mascerpone rozetrzeć i dodać śmietankę ubitą z cukrem oraz rozpuszczoną czekoladą.