Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oprócz zwykłych pisanek na wielkanocnym stole mogą pojawić się pyszne czekoladowe pisanki
        
        
        
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231623
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4895
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36058
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1326
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231623
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4895
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36058
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1326
        
        Składniki
Masło posiekać, połączyć z mąką, dodać żółtka i cukier puder. Szybko zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce
Ciasto rozwałkować na grubość około 1/2 cm, wyciąć placuszki w kształcie pisanek. Kłaść je na wyłożonej pergaminem blasze
Piec 15 minut w temp. 200°C. Ostudzić
Masło utrzeć do białości
Budyń przygotować wg przepisu, schłodzić. Do masła wlać rum, dodawać też po łyżce budyniu - nie przerywać ucierania
Jasną masą posmarować połowę upieczonych pisanek. Polewę czekoladową rozpuścić, schłodzić. Polać nią resztę pisanek, przykryć nimi połówki z jasną masą
Cukier puder utrzeć z sokiem cytrynowym, podzielić na porcje. Do każdej dodać barwnik w innym kolorze. Kolorowym lukrem ozdobić pisanki