Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i zdrowe ciasto z kaszy jaglanej i bananów. Bez mąki i bez glutenu.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 907
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 907
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy. Do ciepłej dodajemy rozgniecione banany i miksujemy na gładką masę (grubość kaszy dostosowujecie wedle uznania).
Do ostudzonej masy dodajemy kakao, jajka, olej, dosładzamy i wszystko miksujemy do połączenia składników.
Przelewamy masę do formy (24x24), na wierzch układamy pokrojone na cztery śliwki i pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem (u mnie zmielony słodzik).