Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i zdrowe ciasto z kaszy jaglanej i bananów. Bez mąki i bez glutenu.
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2298
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 359
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 48
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 210
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2298
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 359
Pyszny, orzeźwiający i przede wszystkim pozbawiony chemii kompot.
Odsłon: 48
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 210
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy. Do ciepłej dodajemy rozgniecione banany i miksujemy na gładką masę (grubość kaszy dostosowujecie wedle uznania).
Do ostudzonej masy dodajemy kakao, jajka, olej, dosładzamy i wszystko miksujemy do połączenia składników.
Przelewamy masę do formy (24x24), na wierzch układamy pokrojone na cztery śliwki i pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem (u mnie zmielony słodzik).