Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i zdrowe ciasto z kaszy jaglanej i bananów. Bez mąki i bez glutenu.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10816
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5378
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13130
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4869
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10816
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6209
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5378
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13130
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4869
Składniki
Kaszę jaglaną gotujemy. Do ciepłej dodajemy rozgniecione banany i miksujemy na gładką masę (grubość kaszy dostosowujecie wedle uznania).
Do ostudzonej masy dodajemy kakao, jajka, olej, dosładzamy i wszystko miksujemy do połączenia składników.
Przelewamy masę do formy (24x24), na wierzch układamy pokrojone na cztery śliwki i pieczemy 45-50 minut w 180 stopniach. Wystudzone posypujemy cukrem pudrem (u mnie zmielony słodzik).