Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i pyszny sposób na wykorzystanie pozostałych po innych wypiekach białek. Mocno czekoladowe ciasteczka z subtelną kawową nutą.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5272
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29599
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 207
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19201
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 920
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5272
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29599
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 207
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19201
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 920
Składniki
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy olej i pozostawiamy do ostudzenia. Dodajemy cukry i kawę, dokładnie mieszamy. Białka ubijamy, dodajemy do czekolady i delikatnie mieszamy. Osobno mieszamy pozostałe składniki suche - mąkę, kakao, proszek, sól. Łączymy składniki suche i mokre, delikatnie mieszamy, aż do połączenia. Odrywamy po kawałku ciasta, obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Z tej porcji wyszła mi jedna, pełna blacha. Pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut. Od razu po upieczeniu ciastka są bardzo miękkie, ale po ostudzeniu stwardnieją.