Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i pyszny sposób na wykorzystanie pozostałych po innych wypiekach białek. Mocno czekoladowe ciasteczka z subtelną kawową nutą.
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 280
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 22
Polecam.
Odsłon: 771
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2044
Bardzo szybka, bardzo smaczna i bardzo prosta potrawa. Warto spróbować zrobić...
Odsłon: 280
Pyszne i bardzo proste do zrobienia, polecam.
Odsłon: 22
Polecam.
Odsłon: 771
Przepis dnia
Dla miłośników ciast wytrawnych. Salami podkręca smak .
Odsłon: 2044
Składniki
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy olej i pozostawiamy do ostudzenia. Dodajemy cukry i kawę, dokładnie mieszamy. Białka ubijamy, dodajemy do czekolady i delikatnie mieszamy. Osobno mieszamy pozostałe składniki suche - mąkę, kakao, proszek, sól. Łączymy składniki suche i mokre, delikatnie mieszamy, aż do połączenia. Odrywamy po kawałku ciasta, obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Z tej porcji wyszła mi jedna, pełna blacha. Pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut. Od razu po upieczeniu ciastka są bardzo miękkie, ale po ostudzeniu stwardnieją.