Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosty i pyszny sposób na wykorzystanie pozostałych po innych wypiekach białek. Mocno czekoladowe ciasteczka z subtelną kawową nutą.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9803
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2442
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1595
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 578
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3737
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 9803
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2442
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1595
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 578
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3737
Składniki
Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy olej i pozostawiamy do ostudzenia. Dodajemy cukry i kawę, dokładnie mieszamy. Białka ubijamy, dodajemy do czekolady i delikatnie mieszamy. Osobno mieszamy pozostałe składniki suche - mąkę, kakao, proszek, sól. Łączymy składniki suche i mokre, delikatnie mieszamy, aż do połączenia. Odrywamy po kawałku ciasta, obtaczamy w cukrze pudrze i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Z tej porcji wyszła mi jedna, pełna blacha. Pieczemy w 180 stopniach przez 15 minut. Od razu po upieczeniu ciastka są bardzo miękkie, ale po ostudzeniu stwardnieją.