Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedno z tych ciast, które znika w kilka minut do ostatniego okruszka:))
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13536
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 843
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12708
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13536
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 843
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12708
Składniki
POLEWA: Olej, wodę, cukier i kakao umieścić w garnku. Doprowadzić do wrzenia, gotować na małym ogniu ok.10 min. Ostudzić. Piekarnik nagrzać do 170st.C CIASTO: Jajka ubić z cukrem na puszysty krem. Dodać wystudzoną polewę, delikatnie wmieszać....dodać mąkę, proszek i sodę...połączyć. Ciasto wylać na blaszkę,wyłożoną papierem do pieczenia. Piec ok.30-35 min. Sprawdzić patyczkiem do szaszłyków- po wyjęciu z ciasta musi być suchy. Wyciągnąć blaszkę i zostawić do wystudzenia. Dużym ułatwieniem są blaszki z ruchomymi bokami. MASA SEROWA: Masło ubić z cukrem, stopniowo dodawać twaróg. Delikatnie wymieszać.
Zimne ciasto przekroić wzdłuż. Dla ułatwienia- blat ciasta włożyć do blaszki....rozsmarować jednym dżemem, wyłożyć całą masę serową. Przykryć drugim blatem, wierzch posmarować drugim dżemem. Śmietankę ubić z cukrem i ''utrwalaczem''...Wyłożyć na dżem....Ozdobić startą czekoladą. Schłodzić :)