Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 62
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2748
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 212
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 155
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 44
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 62
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2748
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 212
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 155
Składniki
BISZKOPT, ubić białka z cukrem dodać żółtka, następnie mąki wymieszane z proszkiem i 3 łyżkami kakao oraz ocet. Piec około 30 minut w 200 stopniach.
MASA, utrzeć ser z cukrem pudrem, dodać ubitą śmietanę, kakao i tężejąca galaretkę(2 galaretki rozpuszczone w 2 szklankach wody) włożyć pokrojone brzoskwinie i delikatnie wymieszać
Upieczony biszkopt przekroić na pół, położyć jedną część na blasze na to połowę masy przykryć drugim biszkoptem i resztą masy, zrobić fale widelcem i posypać kakao lub kawą wedle uznania, SMACZNEGO