Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Delikatna pavlova z figami"
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 787
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 93
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 183
Polecam, pychota.
Odsłon: 468
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 271
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 787
Propozycja na pyszny obiad ugotowany w stosunkowo krótkim czasie i przy niewi...
Odsłon: 93
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 183
Polecam, pychota.
Odsłon: 468
Wyjątkowo prosta w przygotowaniu zupa, jest bardzo dobra i pożywna. Taka komb...
Odsłon: 271
Składniki
Białka ubij na sztywno. Podczas ubijania stopniowo (po łyżeczce) dodawaj fruktozy. Na koniec wlej łyżeczkę octu, wsyp mąkę i wymieszaj. Pianę wyłóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, formując krążek wielkości talerza.
Wstaw do nagrzanego piekarnika. Trzymaj w temperaturze 180 stopni przez 5 minut, a potem w temperaturze 150 stopni C przez ok. 1,5 godziny (sprawdzaj co jakiś czas, czy beza nie brązowieje). Zostaw ją do ostygnięcia w uchylonym piekarniku.
Serek marscarpone zmiksuj z mlekiem i esencją waniliową (krem nie musi być słodki). Figi umyj, pokrój na ćwiartki. Krem wyłóż delikatnie na bezę, udekoruj figami.
• 1 godzina 40 minut + czas stygnięcia • dla 6–8 osób • cena 22 złŹródło: Show