Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto o delikatnej nucie smaku...
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2225
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3308
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1351
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2108
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2225
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3308
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1351
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2108
Składniki
Rabarbar, wcześniej umyty i obrany ze skórki, kroimy na małe kawałeczki. Odstawiamy.
Przesiewamy mąkę i mieszamy z proszkiem do pieczenia.
W garnku umieszczamy 0,5 kostki margaryny (masła) i podgrzewamy, aż tłuszcz się rozpuści; odstawiamy do ostudzenia.
Wbijamy całe jajka do miski i wykręcamy z cukrem, aż do momentu, kiedy się rozpuści. Następnie dodajemy śmietanę oraz przesiana mąkę z proszkiem, a na koniec dodajemy rozpuszczony tłuszcz i mieszamy całość.
Ciasto wykładamy na blachę (28x24), wyrównujemy powierzchnię, a następnie układamy na nim pokrojony rabarbar i posypujemy kruszonką (można dodatkowo posypać całość odrobiną cukru). Ciasto pieczemy ok. 45min w temp. 175*C
Po ostudzeniu, ciasto polewamy polewą czekoladową.