Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto o delikatnej nucie smaku...
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2207
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 405
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 818
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17320
Nie przegapcie! Prosty, smaczny i efektowny przepis! Smak umiarkowanie słodki...
Odsłon: 2207
szybki przepis na pizzę:) z tych propozycji wyjdzie około 12 małych porcji
Odsłon: 405
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 818
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 17320
Składniki
Rabarbar, wcześniej umyty i obrany ze skórki, kroimy na małe kawałeczki. Odstawiamy.
Przesiewamy mąkę i mieszamy z proszkiem do pieczenia.
W garnku umieszczamy 0,5 kostki margaryny (masła) i podgrzewamy, aż tłuszcz się rozpuści; odstawiamy do ostudzenia.
Wbijamy całe jajka do miski i wykręcamy z cukrem, aż do momentu, kiedy się rozpuści. Następnie dodajemy śmietanę oraz przesiana mąkę z proszkiem, a na koniec dodajemy rozpuszczony tłuszcz i mieszamy całość.
Ciasto wykładamy na blachę (28x24), wyrównujemy powierzchnię, a następnie układamy na nim pokrojony rabarbar i posypujemy kruszonką (można dodatkowo posypać całość odrobiną cukru). Ciasto pieczemy ok. 45min w temp. 175*C
Po ostudzeniu, ciasto polewamy polewą czekoladową.