Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny delikatny sernik rozpływający się w ustach na każdą okazje polecam
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Oddzieliłam żółtka od bialek.Żółtka dokładnie wymiieszalam z ksylitolem na jednolitą masę.Białka ubłam na sztywną pianę.Do żółtek z ksylitolem dodalam ser,budynie,miąższ z laski wanilii,wiórki i dokładnie wymieszałam aby masa się spoiła następnie dodałam ubitą pianę i delikatnie wymieszałam.Masę podzielić na dwie równe części do jednej wsypać kakao i dokładnie wymieszać przygotujcie keksówki ja akurat nie miałam i wyłożyć je papierem do pieczenia.Masę nakładam do foremek na przemian łyżką stołową raz białsa masa raz kakaowca masa tak do wyczerpania powstanie po upieczeniu zebra.Piekarnik nagrzewam do 180 stopni i piekę około 50-55 min.Po upieczeniu pozostawiając do ostygnięcia