Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny delikatny sernik rozpływający się w ustach na każdą okazje polecam
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 138
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 998
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12000
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 138
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 998
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1175
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12000
Składniki
Oddzieliłam żółtka od bialek.Żółtka dokładnie wymiieszalam z ksylitolem na jednolitą masę.Białka ubłam na sztywną pianę.Do żółtek z ksylitolem dodalam ser,budynie,miąższ z laski wanilii,wiórki i dokładnie wymieszałam aby masa się spoiła następnie dodałam ubitą pianę i delikatnie wymieszałam.Masę podzielić na dwie równe części do jednej wsypać kakao i dokładnie wymieszać przygotujcie keksówki ja akurat nie miałam i wyłożyć je papierem do pieczenia.Masę nakładam do foremek na przemian łyżką stołową raz białsa masa raz kakaowca masa tak do wyczerpania powstanie po upieczeniu zebra.Piekarnik nagrzewam do 180 stopni i piekę około 50-55 min.Po upieczeniu pozostawiając do ostygnięcia