Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Deser clafoutis"
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 40
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 313
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40443
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 40
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 313
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40443
Składniki
Czereśnie umyj w zimnej wodzie i usuń pestki.
Przełóż do miseczki razem z opłukanymi borówkami. Dodaj wiśniówkę i 2 łyżki cukru. Wymieszaj.
Do naczynia przesiej mąkę, dodaj resztę cukru białego, cały waniliowy oraz skórkę z limonki i szczyptę soli.
Połącz z kremówką i mlekiem.
Na koniec wlej zmiksowane na puszystą masę jajka i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
W natłuszczonej i obsypanej bułką tartą formie ułóż owoce. Zalej je ciastem i wstaw do piekarnika (180°C). Piecz około 40 minut.
Czas przygotowania: 60 min . Ilość kalorii na 1 porcję: 280. Stopień trudności: średni.Źródło: Telemax