Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z owocami zawsze mile widziany, a z dodatkiem serka mascarpone i jogurtu greckiego naprawdę nieźle smakuje ;)
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 57
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 57
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 59
Lekki i bardzo smaczny dodatek do mięs. Szybko się go przyrządza. Polecamy!
Odsłon: 193
Jeśli lubicie pikle, powinniście koniecznie zrobić ogórki kanapkowe z tego pr...
Odsłon: 11025
Składniki
Śliwki wypestkować i pokroić w dużą kostkę, wyłożyć dno pucharków. Mascarpone zmiksować z jogurtem greckim i cukrem pudrem. Następnie stale miksując wlewać śmietankę. Ubijać do momentu, aż krem zdecydowanie zgęstnieje, ale nie na sztywno. Na śliwki nałożyć po łyżce kremu i dodać plasterki kiwi. Następnie znowu krem i pokrojone w kostkę truskawki. Przed podaniem włożyć do każdego pucharka biszkopt. Deser najlepiej zjeść od razu, by owoce nie podpłynęły sokiem :) Smacznego!