Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser warstwowy jak lazania, składający się ze zmielonych ciasteczek maślanych, orzeszków ziemnych, przekładanych pyszną masą śmietanowo - krówkową, a na wierzchu polewa czekoladowa. Jest bardzo prosty do wykonania. Smakuje bajecznie!
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 303
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5112
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4885
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45078
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 669
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 303
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5112
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4885
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 45078
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 669
Składniki
Ciasteczka i orzechy blendujemy na żwirek, łączymy z kakao, dzielimy na 4 części. Śmietanę łączymy za pomocą miksera z masą krówkową, dzielimy również na 4 części.
Bierzemy prostokątną formę o wymiarach 25x15 cm i wlewamy na dno pierwszą warstwę kremu. Rozprowadzamy równo po całej powierzchni. Następnie posypujemy warstwę kremu żwirkiem ciasteczkowym, robimy to delikatnie, aby warstwy nam się nie pomieszały. Tak działamy, aż do ostatniej warstwy, którą będzie żwirek. Przykrywamy deser i wkładamy do lodówki na 4-5 godzin, a najlepiej na całą noc.
Kiedy deser się dobrze schłodzi polewamy go polewą czekoladową, której składniki rozpuszczamy w kąpieli wodnej i łączymy z posiekanymi orzeszkami ziemnymi. Wkładamy deser jeszcze na 1/2 godziny do lodówki.
Pyszna lazania krówkowo- orzechowa gotowa!