Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w smaku niezwykle delikatne, wprost rozpływa się w ustach. Cały czas się zastanawiam dlaczego do tej pory nie skusiłam się na upieczenie pavlovej, ją po prostu trzeba spróbować aby się przekonać.
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5994
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 455
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 5994
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 154780
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1027
Masz ochotę na pizzę, ale szukasz lżejszej i szybszej opcji? Ten przepis na p...
Odsłon: 455
Składniki
Białka razem z cukrem ubijamy na sztywną pianę.
Do ubitych białek dodajemy mąkę kukurydzianą razem z octem i delikatnie, ale dokładnie mieszamy.
Ubitą pianę z mąką wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę formując koło o wysokości 5 cm.
Piekarnik nagrzewamy do temp. 200'C, a po włożeniu foremki szybko zmniejszamy do temp. 160'C i pieczemy przez około 60 minut. Upieczoną bezę studzimy w piekarniku uchylając lekko drzwi na około 2-3 cm.
Upieczoną i zimną bezę obracamy do góry nogami, na bezę wykładamy ubitą śmietanę.
Na bitej śmietanie układamy kawałki pomarańczy, a następnie posypujemy startą na tarce czekoladą.
Smacznego !!!