Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto w smaku niezwykle delikatne, wprost rozpływa się w ustach. Cały czas się zastanawiam dlaczego do tej pory nie skusiłam się na upieczenie pavlovej, ją po prostu trzeba spróbować aby się przekonać.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 711
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 407
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 728
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 711
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 407
Pomysł na sycący i szybki w przygotowaniu obiad bez mięsa. Czosnku każdy może...
Odsłon: 3546
Składniki
Białka razem z cukrem ubijamy na sztywną pianę.
Do ubitych białek dodajemy mąkę kukurydzianą razem z octem i delikatnie, ale dokładnie mieszamy.
Ubitą pianę z mąką wykładamy na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę formując koło o wysokości 5 cm.
Piekarnik nagrzewamy do temp. 200'C, a po włożeniu foremki szybko zmniejszamy do temp. 160'C i pieczemy przez około 60 minut. Upieczoną bezę studzimy w piekarniku uchylając lekko drzwi na około 2-3 cm.
Upieczoną i zimną bezę obracamy do góry nogami, na bezę wykładamy ubitą śmietanę.
Na bitej śmietanie układamy kawałki pomarańczy, a następnie posypujemy startą na tarce czekoladą.
Smacznego !!!