Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Całość posiada 619 kcal, w tym 56g białka, 23,5g tłuszczy i 45g węglowodanów.
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 116
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 101
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 116
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 101
Składniki
Rozpuść żelatynę z 4 słodzikami w 50 wody. Wymieszaj i odstaw do wystygnięcia. Wyłóż dno naczynia biszkoptami. Twaróg, jogurt skyr i rozpuszczoną żelatynę zmiksuj do uzyskania jednolitej masy. Podziel masę na 2 części. Pierwszą część wyłóż na biszkopty do naczynia. Przygotuj budyń z 200 ml mleka. Gotuj do zgęstnienia i poczekaj, aż wystygnie. Wystudzony budyń wylej do naczynia. Następnie na budyń wyłóż drugą część białej masy i równomiernie rozprowadź. Na sam koniec rozpuść białą czekoladę z 50 ml mleka i polej nią deser.