Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser z mango robi się szybko i jest pyszny. W końcu mango uchodzi za najsmaczniejszy owoc świata. Z podanej ilości wyszły mi 4 słoiczki deserowe.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2662
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2602
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2662
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 734
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2602
Składniki
Obieramy owoce mango i miąższ odkrawamy od pestki. Połówkę ( lub nieco więcej ) jednego owocu kroimy w drobną kosteczkę. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 200 ml wrzątku. Po ostygnięciu ( nie musi zacząć tężeć ) mieszamy dokładnie z serkami homogenizowanymi wyjętymi z lodówki. Najlepiej użyć trzepaczki rózgowej, żeby grudki serka dobrze się rozbiły. Następnie dodajemy do serka wcześniej przygotowane, drobno pokrojone mango. Mieszamy. Pojemnik wkładamy do lodówki, żeby masa zaczęła tężeć. Nastąpi to dość szybko, bo serki były z lodówki, więc trzeba pilnować, żeby masa nie za bardzo zgęstniała, bo będzie trudno przełożyć ją do słoiczków czy pucharków
Gdy masa zaczyna gęstnieć przelewamy ją delikatnie do słoiczków na pokruszone ciasteczka owsiane- do każdego słoiczka wkruszamy po 2 ciasteczka. Odstawiamy do lodówki
Przygotowujemy mus z mango: pozostałe mango miksujemy na mus. Żelatynę rozpuszczamy w 3-4 łyżeczkach wrzątku i dodajemy do musu. Dokładnie mieszamy. Mus delikatnie wylewamy na masę z serków. Odstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Po 2-3 godzinach deser będzie gotowy