Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser marchwekowy ( pakistański przepis). Można podawać na zimno lub na ciepło. Ja uwielbiam na ciepło, także zawsze przed podaniem podgrzewam.
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 813
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3447
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 171
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 372
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 813
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3447
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 118
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 171
Składniki
Marchew zetrzeć na tarce o grubych oczkach, włożyc do garnka. Dodać mleko i zagotować. Trzeba uważać żeby sie nie przypaliło, cały czas mieszając. Gdy masa zmniejszy objętość mniej wiecej o połowe dodać cukier. I gotować dalej na średnim ogniu cały czas mieszając, aż mleko całkowicie wyparuje a marchew będzie miękka. Zajmuje to około 2 lub 2 i pół godziny. W między czasie posiekać orzechy i migdały. Na koniec dodać masło i wybrane dodatki: orzechy, migdały...,Wymieszać i gotować jeszcze przez kilka minut. Można podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego :)