Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PYSZNE I (CO NAJWAZNIEJSZE) DIETETYCZNE...
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2199
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 8719
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1654
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2199
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 8719
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1654
Składniki
Platki owsiane gorskie wsypujemy do garnuszka,zalewamy mlekiem i gotujemy okolo 15-20 min.Po ugotowaniu odstawiamy do przestygniecia.
Jablka obieramy ze skorki,wykrawamy gniazda nasienne,kroimy w plastry.Do garnuszka wlewamy wode,wsypujemy przygotowane jablka,dodajemy cynamon i gotujemy okolo 15 min (czas gotowania zalezy od tego jaka mase jablek lubimy w szarlotce).Po uzyskaniu odpowiedniej masy pozostawiamy do perzestygniecia.
Z bialek i cukru ubijamy pianke.
Niewielka foremke wykladamy papierem do pieczenia.
Do foremki wkladamy warstwami przestudzone platki,jabla i pokrywamy ubita pianka.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 st.C
Wkladamy foremke i pieczemy przez 30 min.
Po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku do przestygniecia (okolo 30 min).
Gotowe - SMACZNEGO.
Szarlotke mozemy podawac na cieplo lub zimno,na sniadanie lub podwieczorek.