Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PYSZNE I (CO NAJWAZNIEJSZE) DIETETYCZNE...
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 241
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 102
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 60
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Odsłon: 89
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 241
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 102
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 60
Dziś na obiadek polecam pyszna Szynkę w sosie własnym
Odsłon: 89
Składniki
Platki owsiane gorskie wsypujemy do garnuszka,zalewamy mlekiem i gotujemy okolo 15-20 min.Po ugotowaniu odstawiamy do przestygniecia.
Jablka obieramy ze skorki,wykrawamy gniazda nasienne,kroimy w plastry.Do garnuszka wlewamy wode,wsypujemy przygotowane jablka,dodajemy cynamon i gotujemy okolo 15 min (czas gotowania zalezy od tego jaka mase jablek lubimy w szarlotce).Po uzyskaniu odpowiedniej masy pozostawiamy do perzestygniecia.
Z bialek i cukru ubijamy pianke.
Niewielka foremke wykladamy papierem do pieczenia.
Do foremki wkladamy warstwami przestudzone platki,jabla i pokrywamy ubita pianka.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 st.C
Wkladamy foremke i pieczemy przez 30 min.
Po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku do przestygniecia (okolo 30 min).
Gotowe - SMACZNEGO.
Szarlotke mozemy podawac na cieplo lub zimno,na sniadanie lub podwieczorek.