Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PYSZNE I (CO NAJWAZNIEJSZE) DIETETYCZNE...
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1488
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1125
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2180
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1488
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1125
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2180
Składniki
Platki owsiane gorskie wsypujemy do garnuszka,zalewamy mlekiem i gotujemy okolo 15-20 min.Po ugotowaniu odstawiamy do przestygniecia.
Jablka obieramy ze skorki,wykrawamy gniazda nasienne,kroimy w plastry.Do garnuszka wlewamy wode,wsypujemy przygotowane jablka,dodajemy cynamon i gotujemy okolo 15 min (czas gotowania zalezy od tego jaka mase jablek lubimy w szarlotce).Po uzyskaniu odpowiedniej masy pozostawiamy do perzestygniecia.
Z bialek i cukru ubijamy pianke.
Niewielka foremke wykladamy papierem do pieczenia.
Do foremki wkladamy warstwami przestudzone platki,jabla i pokrywamy ubita pianka.
Rozgrzewamy piekarnik do temperatury 180 st.C
Wkladamy foremke i pieczemy przez 30 min.
Po upieczeniu pozostawiamy w piekarniku do przestygniecia (okolo 30 min).
Gotowe - SMACZNEGO.
Szarlotke mozemy podawac na cieplo lub zimno,na sniadanie lub podwieczorek.