Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przygotowanie jest stosunkowo szybkie. Ciasto bardzo smaczne i zjada się je bez wyrzutów sumienia.
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17396
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1076
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6234
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 580
To lato jest wyjątkowo owocne i tak sobie pomyślałam, że konfitura z czereśni...
Odsłon: 17396
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1076
Smalczyk wiosenny, z dużą ilością koperku i czosnku, to wyborne smarowidło do...
Odsłon: 6234
Pomysł na udka w sosie pomidorowym. Potrawa prosta w przygotowaniu i nie wyma...
Odsłon: 580
Składniki
Ubić białka na sztywno mikserem. Dodać do nich żółtka, cukier i cukier waniliowy i nadal ubijać. Na koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia.
Ciasto wylać na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia. Średnica tortownicy 22 cm. Na wierzch cienkie plasterki jabłek. Piec w nagrzanym piekarniku 45-50 min.
Po upieczeniu i wystudzeniu posypać cukrem pudrem.