Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie, owocowe - można się od niego uzależnić :) Jest po prostu doskonałe. Robi się je szybko – pomimo, że ciasto trzeba zagnieść. Jest słodkie, wilgotne, dzięki owocom i słodkie – jak dla mnie ciasto idealne!
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12604
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1323
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39466
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 12604
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1323
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 39466
Składniki
Składniki ciasta zagniatamy (margaryna zimna). 2/3 ciasta wykładamy na prostokatną blachę wyłożoną papierem do pieczenia (ciasto trochę się klei do rąk, dlatego ręce oprószam mąką). Na górę układamy połówki śliwek - skórką do dołu. Z białek i cukru ubijamy sztywną pianę, dodajemy 2 łyżki mąki, miksujemy i wykładamy na śliwki. Na pianę rwiemy kawałki pozostałego ciasta. Pieczemy w 180 stopniach 45 minut. Posypujemy cukrem pudrem.