Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam wszelkie ciasteczka zwłaszcza te domowe ,gdyż wiem co jem .
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5678
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1142
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12269
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5178
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1559
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5678
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1142
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12269
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5178
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1559
Składniki
Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia oraz solą. Masło ucieramy z cukrem na puszysta masę , dodajemy po jednym jajku i dobrze wyrabiamy ciasto. Dodajemy mąkę i bakalie wraz z czekoladą , wszystko dokładnie i delikatnie łączymy.
Z ciasta formujemy kuleczki i lekko rozpłaszczamy, układamy na wyłożonej papierem blaszce i pieczemy ok. 15 minut w 180 C . Smacznego