Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z przyjemnym kwaskowym akcentem w sam raz do kawy :)
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 151
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 164
Królowa grilla :)
Odsłon: 1310
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 151
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 164
Królowa grilla :)
Odsłon: 1310
Składniki
Przesiekać razem mąkę, proszek, masło i cukier, dodać żółtka, oliwę i szybko zagnieć spójne ciasto. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie rozkruszyć 2/3 ciasta, całość ugnieść. Na warstwie ciasta równomiernie ułożyć agrest.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie powoli ubijając dodawać cukier, ubijać, aż cukier się rozetrze. Tak ubita pianę rozłożyć na warstwie agrestu. Na wierzch rozkruszyć pozostałe ciasto.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180° C na około 60 minut bez termoobiegu. Smacznego :)