Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z przyjemnym kwaskowym akcentem w sam raz do kawy :)
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15891
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4813
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 558
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15891
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4813
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 558
Składniki
Przesiekać razem mąkę, proszek, masło i cukier, dodać żółtka, oliwę i szybko zagnieć spójne ciasto. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie rozkruszyć 2/3 ciasta, całość ugnieść. Na warstwie ciasta równomiernie ułożyć agrest.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie powoli ubijając dodawać cukier, ubijać, aż cukier się rozetrze. Tak ubita pianę rozłożyć na warstwie agrestu. Na wierzch rozkruszyć pozostałe ciasto.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180° C na około 60 minut bez termoobiegu. Smacznego :)