Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto z przyjemnym kwaskowym akcentem w sam raz do kawy :)
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456778
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1208
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2087
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 456778
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1208
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2087
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 503
Składniki
Przesiekać razem mąkę, proszek, masło i cukier, dodać żółtka, oliwę i szybko zagnieć spójne ciasto. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, na dnie rozkruszyć 2/3 ciasta, całość ugnieść. Na warstwie ciasta równomiernie ułożyć agrest.
Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę, następnie powoli ubijając dodawać cukier, ubijać, aż cukier się rozetrze. Tak ubita pianę rozłożyć na warstwie agrestu. Na wierzch rozkruszyć pozostałe ciasto.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180° C na około 60 minut bez termoobiegu. Smacznego :)