Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 1007
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5479
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 369
Przepis dnia
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 1007
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5479
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 369
Składniki
Margarynę roztopić i ostudzić. Pozostałe składniki oprócz masy makowej wkładamy do miski. Wyrabiamy, a pod koniec wlewamy roztopioną margarynę . Wyrobione ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 45 minut. Wyrośnięte ciasto dzielimy na 4 części. Wałkujemy na okrągłe placki tak by średnice miały taką samą jak tortownica czyli 26 cm. Smarujemy trzy placki masą makową,nakładamy je na siebie. Czwartą częścią przykrywamy je lekko dociskając. Nacinamy placki na 16 części.
Wywijamy po 2 kawałki od wewnątrz do zewnątrz.
Pieczemy w nagrzanym do 200 stopni C piekarniku przez 25 minut.