Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Drożdżowa szarlotka"
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 342
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 357
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 245
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 130
To mój ulubiony sposób na przyrządzenie młodej kapusty a zrobienie jej zajmuj...
Odsłon: 342
Marynowana dynia, jest interesującym dodatkiem do różnych dań pod warunkiem,...
Odsłon: 357
Świeże grzyby, prosto z lasu, duszone z cebulką, koniecznie na maśle, z dodat...
Odsłon: 245
Fasola zawiera witaminy A,B,E,C, potas, wapń, fosfor, cynk, żelazo i inne. Po...
Odsłon: 130
Składniki
Drożdże rozkruszyć, dodać łyżkę cukru, mleka, odstawić do podwojenia objętości. Do tak przygotowanego drożdżowego rozczynu dodać jajka, masło, cukier oraz mąkę, wymieszać i ponownie odstawić do podwojenia objętości.
Ciasto (powinno być gęste, ale nie odchodzić od dłoni) przełożyć do podłużnej albo okrągłej blachy wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Na wierzchu ciasta rozłożyć cienkie plasterki jabłek (mogą być w skórce), przed pieczeniem posypać cynamonem i cukrem waniliowym.
Drożdżową szarlotkę piec nie dłużej niż 40 minut w temp. ok.180°C. Podawać wystudzoną. Smacznego!
<strong>: ok. 65 minut</strong>Źródło: Twoje Imperium