Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe - delikatne, mięciutkie, pachnące lekko drożdżami. Chyba każdy takie lubi. Niestety z takim ciastem wiąże się też mniej przyjemna strona. A mianowicie, długie i mozolne wyrabianie w pocie czoła, potem czekanie aż ciasto wyrośnie, znowu wyrabianie i znowu czekanie... Ale przepis, który Wam przedstawiam jest wprost tego zaprzeczeniem! Polega na wsypaniu składników do miski w odpowiedniej kolejności, zostawieniu na 7 godzin (np. na noc), wymieszaniu i to wszystko:) Brzmi wprost niewiarygodnie ale zapewniam, że sprawdza się doskonale.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 98
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 116
Składniki
Składniki umieść w misce tworząc warstwy. Kolejność składników: na dno połowa mąki, następnie rozkruszone drożdże, cukier, cukier waniliowy, roztrzepane jajko, mleko, olej i na koniec reszta mąki. Miskę przykryj ściereczką i odstaw na ok. 7 godzin (polecam zrobić to tuż przed pójściem spać).
Następnie wymieszaj bardzo dokładnie składniki.
Foremki na muffinki napełnij do połowy i upiecz w 180°C przez ok. 20 min.