Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne drożdżowe ciasto. Znak zbliżającej się wielkimi krokami jesieni. Długo pozostaje świeże;)
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33510
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 114
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 237
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 33510
Przepis na zrazy po warszawsku znalazłyśmy w książce Pawła Płaczka zatytułow...
Odsłon: 114
Deser dla prawdziwych łakomczuchów! Smażone ciasto jak na pączki nadziane bit...
Odsłon: 237
Składniki
Drożdże instant wymieszać z przesianą mąką.
Dodać cukier, sól oraz cukier waniliowy.
ieszać z przesianą mąką. Dodać cukier, sól oraz cukier waniliowy. Mleko wraz z masłem umieścić w garnuszku i podgrzewać.
Ciepłe mleko wraz z roztopionym masłem dodać do mąki, wymieszać.
Na sam koniec wybić jaja.
Ciasto dokładnie wyrobić, powinno być gładkie i elastyczne. Ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce.
Gotowe ciasto powinno podwoić swoją objętość.
Gdy ciasto wyrośnie wyłożyć je na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Powkładać owoce i pozostawić do wyrośnięcia.
W między czasie nagrzać piekarnik do 180 stopni. Piec ciasto przez około 40 minut. Smacznego ;)