Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto, polecam ;)
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17242
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 130
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4871
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7608
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17242
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 130
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 114
Przepis dnia
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 4871
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7608
Składniki
Drożdże kruszymy, mieszamy z łyżką cukru, lekko podgrzanym mlekiem i 4 łyżkami mąki. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 20 minut. w miedzy czasie topimy masło. Resztę mąki wsypujemy do miski, dodajemy resztę cukru, jaja, sól, roztopione masło (może być lekko ciepłe) i wyrośnięty zaczyn. Wyrabiamy ciasto aż będzie elastyczne. Odstawiamy w ciepłe miejsce, żeby podwoiło objętość. Gdy wyrośnie odparowujemy i kroimy prostokąty. Między każdy prostokąt kładziemy masę rabarbarową i kroimy na kromki.
Masa rabarbarowa; na patelni prażymy cukier z masłem i rabarbarem. Aż zrobi się szklisty. Taka masę wykładamy na ciasto. Piekłam 35 min w 170 * z termoobiegiem.