Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto, polecam ;)
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18443
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7040
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30591
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29331
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18443
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7040
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30591
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29331
Składniki
Drożdże kruszymy, mieszamy z łyżką cukru, lekko podgrzanym mlekiem i 4 łyżkami mąki. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 20 minut. w miedzy czasie topimy masło. Resztę mąki wsypujemy do miski, dodajemy resztę cukru, jaja, sól, roztopione masło (może być lekko ciepłe) i wyrośnięty zaczyn. Wyrabiamy ciasto aż będzie elastyczne. Odstawiamy w ciepłe miejsce, żeby podwoiło objętość. Gdy wyrośnie odparowujemy i kroimy prostokąty. Między każdy prostokąt kładziemy masę rabarbarową i kroimy na kromki.
Masa rabarbarowa; na patelni prażymy cukier z masłem i rabarbarem. Aż zrobi się szklisty. Taka masę wykładamy na ciasto. Piekłam 35 min w 170 * z termoobiegiem.