Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Drożdżowe kapuśniaczki"
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 53
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 108
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 53
Składniki
Pokrojoną kapustę przekładam do garnka z listkiem, szczyptą majeranku i gotuję do miękkości. Osączam na sitku. Na łyżce masła podsmażam posiekane pieczarki i cebulę. Duszę, aż woda odparuje. Wrzucam do kapusty doprawiam na dość pikantnie.
Do mąki dodaję jajka, cukier i szczyptę soli. Mleko podgrzewam z drożdżami i resztą masła. Wlewam do mąki i zagniatam ciasto. Gdy wyrośnie, rozwałkowuję je na prostokąt. Rozkładam farsz, zawijam, kroję na kawałki. Posypuję makiem, piekę 20 min w temp. 180 st.
<strong>Alina Waliczek z Dzimierza</strong>Źródło: Tina