Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, puszyste rogaliki z powidłami..
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 264
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 164
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2472
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 8584
Stary, wypróbowany przepis na babeczki jest wyjątkowy, są kruche, delikatne,...
Odsłon: 264
Pyszny, delikatny biszkopt przełożony galaretką z truskawkami i bitą śmietana...
Odsłon: 164
Puszysta pianka oblana czekoladą to smakołyk, który wiele osób umieszcza na l...
Odsłon: 2472
Sałatki warstwowe są bardzo efektowne. Ozdobą naszych stołów często staje się...
Odsłon: 8584
Składniki
Drożdże, cukier i jogurt dokładnie łączymy.
Mąkę przesiać do miski dodać szczyptę soli, żółtka mieszamy z cukrem i dodajemy do mąki.
Dodajemy rozrobione drożdże, pokrojone masło i wyrabiamy ciasto.
Ciasto dzielimy na dwie części, każdą część wałkujemy (1 cm) w kształcie koła i dzielimy na 8 części.
Nakładamy powidła i zwijamy rogaliki. Pozostawiamy na 20 min. do wyrośnięcia. Przed włożeniem do piekarnika smarujemy białkiem.
Piekarnik nagrzać do 180 st. i piec 20-25 min. Smacznego życzę:)