Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, puszyste rogaliki z powidłami..
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 361
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 383
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 820
Składniki
Drożdże, cukier i jogurt dokładnie łączymy.
Mąkę przesiać do miski dodać szczyptę soli, żółtka mieszamy z cukrem i dodajemy do mąki.
Dodajemy rozrobione drożdże, pokrojone masło i wyrabiamy ciasto.
Ciasto dzielimy na dwie części, każdą część wałkujemy (1 cm) w kształcie koła i dzielimy na 8 części.
Nakładamy powidła i zwijamy rogaliki. Pozostawiamy na 20 min. do wyrośnięcia. Przed włożeniem do piekarnika smarujemy białkiem.
Piekarnik nagrzać do 180 st. i piec 20-25 min. Smacznego życzę:)