Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne drożdżówki proste i szybkie w wykonaniu.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231930
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1534
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231930
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5040
Składniki
ILOŚĆ: 16 rożków
Wszystkie składniki na ciasto przekładamy do miski i wyrabiamy, aż ciasto stanie się gładkie i elastyczne. Odstawiamy w ciepłe miejsce na godzinę, pod przykryciem. Jabłka obieramy i kroimy w niewielką kostkę, dodajemy sok z cytryny, miód oraz cynamon, mieszamy. Po godzinie ciasto ponownie krótko wyrabiamy i wałkujemy dosyć cienko. Wycinamy kwadraty o wym. 10 x 10 cm i nakładamy po łyżeczce nadzienia. Rogi zlepiamy tak, aby powstał trójkąt. Przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, przykrywamy ściereczką i czekamy ok. 20 min. do napuszenia. Przed pieczeniem rożki smarujemy lekko ubitym białkiem z łyżką wody. Wkładamy do piekarnika na na 20 – 25 min, do złotego koloru w temp. 180 C. Po wyjęciu posypujemy cukrem pudrem i podajemy. Smacznego.