Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
drożdżówka jest lekka, puszysta, wilgotna, aromatyczna i pysznie smakuje...........SMACZNEGO!!!
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 201
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7921
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2927
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 201
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7921
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 2927
Składniki
w misie robota rozetrzeć drożdże z 2 łyżkami cukru i mąki, 1/2 szklanki mleka, przykryć talerzem i odstawić na 20 minut do podrośnięcia, następnie wsypać przesianą mąkę, sól, cukier, żółtka i hakiem robota wyrabiać, w trakcie wyrabiania wlać letnie mleko, ciasto wyrabiać z 5 minut następnie wlać stopione i wystudzone masło z olejem, aromat rumowy, ciasto wyrabiać z 4 minuty, na koniec wsypać rodzynki, posypać ciasto mąką, nakryć talerzem i zostawić na ok. 1 godzine do wyrośnięcia niska forma silikonowa 28 cm, wilgotną dłonią porcje ciasta kulkować i układać w formie zostawić na 30 minut do podrośnięcia, piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 45 minut, w formie zostawić do wystudzenia przed podaniem posypać pudrem cukrem