Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
drożdżówka jest lekka, puszysta, wilgotna, aromatyczna i pysznie smakuje...........SMACZNEGO!!!
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 680
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101459
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5975
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 680
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101459
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5975
Składniki
w misie robota rozetrzeć drożdże z 2 łyżkami cukru i mąki, 1/2 szklanki mleka, przykryć talerzem i odstawić na 20 minut do podrośnięcia, następnie wsypać przesianą mąkę, sól, cukier, żółtka i hakiem robota wyrabiać, w trakcie wyrabiania wlać letnie mleko, ciasto wyrabiać z 5 minut następnie wlać stopione i wystudzone masło z olejem, aromat rumowy, ciasto wyrabiać z 4 minuty, na koniec wsypać rodzynki, posypać ciasto mąką, nakryć talerzem i zostawić na ok. 1 godzine do wyrośnięcia niska forma silikonowa 28 cm, wilgotną dłonią porcje ciasta kulkować i układać w formie zostawić na 30 minut do podrośnięcia, piekarnik nagrzany na 180 C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 45 minut, w formie zostawić do wystudzenia przed podaniem posypać pudrem cukrem