Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Drożdżowe rurki z wiśniami"
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85319
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2614
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10047
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4130
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7171
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85319
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2614
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 10047
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 4130
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7171
Składniki
Smalec zagnieć ze śmietaną, drożdżami, cukrem, solą i taką ilością mąki, by wyszło twarde ciasto (jak na pierogi). Odstaw w ciepłe miejsce na 30 minut.
Ciasto cienko rozwałkuj, pokrój w pasy długości 9-10 cm i szerokości 5-6 cm. Na dłuższym boku ułóż osączone, wydrylowane wiśnie, zwiń. Rurki ułóż na blaszce. Piecz 30-40 minut w 180°C. Posyp cukrem pudrem.
czas przygotowania 50 min, ilość porcji 10, cena za porcję 0,90 zł
<strong>Przepis przysłała Anna Woźniak ze Strzelina</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie