Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
nie tylko dla miłośników ciast drożdżowych... ;))
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 803
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425229
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10745
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 803
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 425229
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10745
Składniki
Mąkę przesiać do miski i zagnieść z masłem i margaryną ( na ile jest to tylko możliwe bo ciasta z tego nie da się jeszcze uformować ;) ) W zimnym mleku rozpuszczamy drożdże wlewamy do mąki łącznie ze wszystkimi pozostałymi składnikami. Z wyjątkiem dżemu. ;) Zagniatamy ciasto, wyrabiamy tak długo aż nie będzie kleiło się do ręki. Gotowe wstawiamy od razu do lodówki na 2-3 godz. (i tak urośnie) Ja wstawiam na godzinę do zamrażalnika a potem jeszcze z pół godzinki do lodówki ;) Ze schłodzonego ciasta robimy rogaliki lub wszelkiego innego rodzaju drożdżówki nadziewane dżemem i pieczemy od razu w nagrzanym do 170 piekarniku.