Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudowny smak knedli ze śliwkami mojej babci pamiętam do dziś. To pyszne, pros...
Odsłon: 2456
Ciasto pleśniak to przepyszne kruche, rozpływające się w ustach ciasto. Przep...
Odsłon: 105
Proste, pożywne danie z makaronem ryżowym, piersią z kurczaka i mnóstwem war...
Odsłon: 47
Zgrabne , małe kotlety mielone z szynki wieprzowej, w sosie beszamelowym, lek...
Odsłon: 798
Cudowny smak knedli ze śliwkami mojej babci pamiętam do dziś. To pyszne, pros...
Odsłon: 2456
Ciasto pleśniak to przepyszne kruche, rozpływające się w ustach ciasto. Przep...
Odsłon: 105
Proste, pożywne danie z makaronem ryżowym, piersią z kurczaka i mnóstwem war...
Odsłon: 47
Zgrabne , małe kotlety mielone z szynki wieprzowej, w sosie beszamelowym, lek...
Odsłon: 798
Składniki
Suche lub rozkruszone świeże drożdże wymieszać z łyżką cukru, lekko ciepłym mlekiem. Zaczyn przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 10-15 min. Następnie dodajemy resztę składników z listy i mieszamy całość. Odstawiamy do wyrośnięcia.
Kiedy ciasto wyrośnie, wyrabiamy je i formujemy króliczki. Pieczemy w 180 C ok. 40 minut.