Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
zabawne ,okazjonalne,zdrowe bo drożdżowe.
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 39
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 836
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2108
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4108
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 39
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 836
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2108
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4108
Składniki
10 deko drożdży zasypać trzema łyżkami cukru.Gdy się rozpuszczą dodać 3 szklanki maki,płaską łyżeczkę soli ,2 jaja i dwie łyżki masła rozpuszczone w ciepłym mleku.
Całość dobrze wyrobić i zostawić w cieple do wyrośnięcia.Wyłożyć na stolnicę,rozwałkować na grubość ok.1,5 cm.Szklanka wykroić głowę,salaterką np.tułów,uszka i łapki.Przykleić wszystkie części rozmąconym jajkiem.Również całe zające wysmarować jajkiem.jajkiem
Oczka z rodzynek lub z ziaren pieprzu.Piec w piekarniku 180 stopni.Po upieczeniu z wykałaczek zrobić wąsy.