Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 180
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2834
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 58
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 180
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 2834
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 4207
Składniki
do miski wsypujemy mąkę, robimy dołek, wkruszamy drożdże, posypujemy łyżeczką cukru i zalewamy ciepłym mlekiem. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 10 minut. Kiedy drożdże zaczną rosnąć, dodajemy cukier, masło, jajko i wyrabiamy ciasto. Znów przykrywamy ściereczką, odstawiamy w ciepłe miejsce i czekamy aż wyrośnie (podwoi swoją objętość)
W tym czasie mieszamy ze sobą składniki masy serowej. Ciasto po wyrośnięciu należy rozwałkować na prostokąt około 50x30 cm, posmarować masą serową, zwinąć wzdłuż dłuższego boku i pokroić na 12-14 plasterków, poukładać na blasze wyłożonej pergaminem, piec około 20 minut w temperaturze 190 stopni.