Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnie nim cały dom . Łatwy do zrobienia.
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 219
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 112
Szybki i prosty w wykonywaniu sernik na zimno. Delikatny i orzeźwiający za s...
Odsłon: 65
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 219
Duszone żeberka podane z ziemniakami polanymi sosem oraz z marynowanymi ogórk...
Odsłon: 112
Składniki
Mleko podgrzej , połącz z łyżką cukru i drożdżami. Odstaw.
Masło podgrzej , ostudź. Białka ubij. Żółtka utrzyj z resztą cukru.Dodaj wyrośnięte drożdże ,mąkę i masło , wyrób.Dodaj pianę i rodzynki, delikatnie wymieszaj. Odstaw.
Kruszonka : zimne masło , cukier i mąkę połącz.Gdy ciasto wyrośnie , włóż do natłuszczonej blachy. Posyp kruszonką. Piecz około 40 minut w temp. 180 stopni .