Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pachnie nim cały dom . Łatwy do zrobienia.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 576
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11713
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13492
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 576
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 11713
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13492
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2747
Składniki
Mleko podgrzej , połącz z łyżką cukru i drożdżami. Odstaw.
Masło podgrzej , ostudź. Białka ubij. Żółtka utrzyj z resztą cukru.Dodaj wyrośnięte drożdże ,mąkę i masło , wyrób.Dodaj pianę i rodzynki, delikatnie wymieszaj. Odstaw.
Kruszonka : zimne masło , cukier i mąkę połącz.Gdy ciasto wyrośnie , włóż do natłuszczonej blachy. Posyp kruszonką. Piecz około 40 minut w temp. 180 stopni .