Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Drożdżowy kwiat"
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 145
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 146
Królowa grilla :)
Odsłon: 1274
Moje dzisiejsze danie to łazanki trochę inaczej przygotowane bo z makaronem ś...
Odsłon: 145
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 146
Królowa grilla :)
Odsłon: 1274
Składniki
Drożdże utrzyj z cukrem, mąką, mlekiem. Margarynę rozpuść. Mąkę przesiej, dodaj sól, jajko, margarynę, cukier, cukier waniliowy i zaczyn. Zagnieć. Ciasto przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce.
Ciasto zagnieć, podziel na 6 części. Blaszkę z kominem wysmaruj masłem i obsyp bułką tartą. Z ciasta uformuj placki,nałóż łyżeczkę konfitury i zlep. Bułeczki ułóż w blaszce, posmaruj jajkiem, odstaw na 10 minut. Piecz 40 minut w temp. 180°C. Gorące ciasto posyp cukrem pudrem.
CZAS: około 2 godziny
<strong>Katarzyna Grochola z Wielkiej Wsi</strong>Źródło: Dobry Tydzień