Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 169
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15546
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 174
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 169
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15546
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 174
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 115
Składniki
CIASTO:Margarynę wymieszac mikserem,po trochu dodawac cukier i cukier wanilinowy.Ucierac aż masa będzie puszysta ok 10 min.Dodac po jednym jaja,mąkę iresztę składników.Gotowe ciasto wlac do wysmarowanej formy i piec 40 minut w 180 C. Gorące ciasto podziurkowac grubym drutem lub patyczkiem do szaszłyków i zostawic do wystudzenia. Polewa:Wszystkie składniki wymieszac i wylac na dziury w cieście.Zostawic na noc. Następnego dnia ubic 250g śmietany kremówki dodając 1 łyżkę cukru.Ubitą śmietanę wymieszac z 4-5 łyżek likieru kawowego lub ajerkoniaku. Wyłożyc na ciasto i posypac kakao lub czekoladą.