Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem mandarynkowy z nutką cynamonu i goździka kusi kolorem i cudnym zapachem i smakiem. Taki dżem świetnie się nadaje do świątecznych ciast i ciasteczek.
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 104
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1850
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 234
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6330
Pomysł na zdrowe i trochę urozmaicone nasze ulubione ziemniaki. Dodałam bruki...
Odsłon: 104
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1850
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 234
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6330
Składniki
Mandarynki obieramy, czyścimy z białych nitek, kroimy na drobne kawałeczki, pozbywamy się pestek, przekładamy do garnka i zaczynamy gotowanie. Dodajemy cynamon, goździki, cukier i cytrynę. Gotujemy co chwilę mieszając około 50 min. Po tym czasie rozdrabniamy owoce blenderem ręcznym i gotujemy jeszcze 5-10 min. Gotowy już dżem przekładamy do czystych, wyparzonych i ciepłych słoiczków. Odwracamy do góry dnem i w takiej pozycji zostawiamy do wystudzenia.