Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem mandarynkowy z nutką cynamonu i goździka kusi kolorem i cudnym zapachem i smakiem. Taki dżem świetnie się nadaje do świątecznych ciast i ciasteczek.
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22889
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1864
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4822
Szybka, prosta w przygotowaniu sałatka z kilku składników, które zazwyczaj ma...
Odsłon: 22889
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1864
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4822
Składniki
Mandarynki obieramy, czyścimy z białych nitek, kroimy na drobne kawałeczki, pozbywamy się pestek, przekładamy do garnka i zaczynamy gotowanie. Dodajemy cynamon, goździki, cukier i cytrynę. Gotujemy co chwilę mieszając około 50 min. Po tym czasie rozdrabniamy owoce blenderem ręcznym i gotujemy jeszcze 5-10 min. Gotowy już dżem przekładamy do czystych, wyparzonych i ciepłych słoiczków. Odwracamy do góry dnem i w takiej pozycji zostawiamy do wystudzenia.