Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem mandarynkowy z nutką cynamonu i goździka kusi kolorem i cudnym zapachem i smakiem. Taki dżem świetnie się nadaje do świątecznych ciast i ciasteczek.
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37358
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 42
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 119
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 110
Składniki
Mandarynki obieramy, czyścimy z białych nitek, kroimy na drobne kawałeczki, pozbywamy się pestek, przekładamy do garnka i zaczynamy gotowanie. Dodajemy cynamon, goździki, cukier i cytrynę. Gotujemy co chwilę mieszając około 50 min. Po tym czasie rozdrabniamy owoce blenderem ręcznym i gotujemy jeszcze 5-10 min. Gotowy już dżem przekładamy do czystych, wyparzonych i ciepłych słoiczków. Odwracamy do góry dnem i w takiej pozycji zostawiamy do wystudzenia.