Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dżem mandarynkowy z nutką cynamonu i goździka kusi kolorem i cudnym zapachem i smakiem. Taki dżem świetnie się nadaje do świątecznych ciast i ciasteczek.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 791
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 925
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 134
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2820
Składniki
Mandarynki obieramy, czyścimy z białych nitek, kroimy na drobne kawałeczki, pozbywamy się pestek, przekładamy do garnka i zaczynamy gotowanie. Dodajemy cynamon, goździki, cukier i cytrynę. Gotujemy co chwilę mieszając około 50 min. Po tym czasie rozdrabniamy owoce blenderem ręcznym i gotujemy jeszcze 5-10 min. Gotowy już dżem przekładamy do czystych, wyparzonych i ciepłych słoiczków. Odwracamy do góry dnem i w takiej pozycji zostawiamy do wystudzenia.