Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i puszyste muffiny z dyni piżmowej. A sekret tkwi w innym składniku.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9911
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8887
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6308
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9911
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8887
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6308
Składniki
Wszystkie składniki bez żurawiny lub rodzynek włożyć do głębokiego naczynia. Kolejność nieważna. I tu uwaga!!! Zamiast mleka około 1 szklanki soku z dyni ( powstałego po odcedzeniu dyni). Soku jest sporo gdy dynia postoi 1-2 dni w lodówce. To tak przez przypadek. Ale wyszło na dobre. Zmiksować i pozostawić na 1/2 godziny aby ciasto odpoczęło. Nałożyć do foremek po 2 łyżki, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15-20 minut. Smacznego!!!