Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie i puszyste muffiny z dyni piżmowej. A sekret tkwi w innym składniku.
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 447
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 80
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 99
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 44
Dzisiaj przepis na proste i bardzo smaczne racuchy z kapusty białej. Przepis...
Odsłon: 447
Lekkie i smaczne pulpety, najlepiej smakują z sosem i ziemniaczkami. Pulpety...
Odsłon: 80
Przepyszny obiad na lato!
Odsłon: 99
Żeberka duszone w głębokiej patelni, przyprawione ziołami- rozmarynem, tymian...
Odsłon: 44
Składniki
Wszystkie składniki bez żurawiny lub rodzynek włożyć do głębokiego naczynia. Kolejność nieważna. I tu uwaga!!! Zamiast mleka około 1 szklanki soku z dyni ( powstałego po odcedzeniu dyni). Soku jest sporo gdy dynia postoi 1-2 dni w lodówce. To tak przez przypadek. Ale wyszło na dobre. Zmiksować i pozostawić na 1/2 godziny aby ciasto odpoczęło. Nałożyć do foremek po 2 łyżki, wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 15-20 minut. Smacznego!!!