Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapas kruchych babeczek mam zawsze w domu - w razie niezapowiedzianych gości można szybko wyczarować coś smacznego do kawy:) Moja dzisiejsza propozycja to babeczki z masą z mascarpone z nutką wiśniową.
Ciecierzyca w sosie pomidorowym to treściwe, bogate i pełne smaku danie kuchn...
Odsłon: 2616
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 258
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 31
Ciecierzyca w sosie pomidorowym to treściwe, bogate i pełne smaku danie kuchn...
Odsłon: 2616
Mega proste w przygotowaniu ciasto. Jeśli mamy w domu banany i wszystkie pods...
Odsłon: 258
Jest potrawą turecką. Mielone z mieszanką przypraw są wyśmienite. Smakują i p...
Odsłon: 31
Składniki
Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem /do smaku/. Następnie, ciągle ubijając, dodajemy małymi porcjami mascarpone. Na końcu dodajemy sok wiśniowy - najlepiej taki wyciśnięty z wiśni lub zagęszczony by masa nie była zbyt rzadka. Babeczki napełniamy przygotowaną masą i dekorujemy drylowanymi wiśniami.