Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapas kruchych babeczek mam zawsze w domu - w razie niezapowiedzianych gości można szybko wyczarować coś smacznego do kawy:) Moja dzisiejsza propozycja to babeczki z masą z mascarpone z nutką wiśniową.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2935
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6753
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2935
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6753
Składniki
Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem /do smaku/. Następnie, ciągle ubijając, dodajemy małymi porcjami mascarpone. Na końcu dodajemy sok wiśniowy - najlepiej taki wyciśnięty z wiśni lub zagęszczony by masa nie była zbyt rzadka. Babeczki napełniamy przygotowaną masą i dekorujemy drylowanymi wiśniami.