Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapas kruchych babeczek mam zawsze w domu - w razie niezapowiedzianych gości można szybko wyczarować coś smacznego do kawy:) Moja dzisiejsza propozycja to babeczki z masą z mascarpone z nutką wiśniową.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5397
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 911
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11843
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1356
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5397
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 911
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11843
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5088
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1356
Składniki
Śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem /do smaku/. Następnie, ciągle ubijając, dodajemy małymi porcjami mascarpone. Na końcu dodajemy sok wiśniowy - najlepiej taki wyciśnięty z wiśni lub zagęszczony by masa nie była zbyt rzadka. Babeczki napełniamy przygotowaną masą i dekorujemy drylowanymi wiśniami.