Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam przepis na szybkie i mega smaczne muffiny z brzoskwiniami, zanim piekarnik się rozgrzeje ciasto jest już gotowe. Idealny przepis na święta, urodziny czy imieniny. Polecam serdecznie :-) https://youtu.be/NCQIzQ5UaVE
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21999
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 152
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 339
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 462
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21999
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 152
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 339
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 462
Składniki
Do większej miski przesiewamy mąkę, dodajemy proszek do pieczenia, mieszamy delikatnie, następnie dodajemy resztę składników z listy, zostawiamy tylko brzoskwinie, całość dokładnie i energicznie mieszamy aż uzyskamy jednolitą masę. Następnie na blat rozkładamy 12 papilotek, do każdej wlewamy po 1 łyżce ciasta, następnie rozdrobnioną brzoskwinię, po kilka kosteczek na sztukę. Na koniec dolewamy po 1 łyżce ciasta na górę i przekładamy formy papierowe do formy metalowej. Rozgrzewamy piekarnik na 180 stopni góra dół bez termoobiegu, wkładamy blachę do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 25 minut. Po tym czasie blachę wyciągamy, gdy babeczki ostygną posypujemy je cukrem pudrem. Gotowe !!! Smacznego :-)