Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciasteczka są po prostu wspaniałe-chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku. Dzięki jabłkom długo zachowują świeżość. Zapraszam i polecam
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10759
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6192
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5365
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13094
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4836
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10759
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6192
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5365
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13094
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4836
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem na jasną puszystą masę. Następnie dodajemy rozpuszczone i ostudzone masło i wszystko chwilę miksujemy. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Jabłko obieramy i kroimy na małe kawałeczki. Dodajemy do ciasta-wszystko dokładnie mieszamy do połączenia. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy porcje ciasta. Wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu, pieczemy około 20 minut na złoty kolor. Ciasteczka ładnie rosną i nabierają kształtu. Upieczone ciasteczka oprószamy cukrem pudrem I gotowe. Gorąco polecam, są pyszne. Chrupiące z zewnątrz, mięciutkie w środku. Jest to super przekąska do kawy.