Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Te ciasteczka są po prostu wspaniałe-chrupiące z zewnątrz i mięciutkie w środku. Dzięki jabłkom długo zachowują świeżość. Zapraszam i polecam
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27311
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5621
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27311
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 64
Składniki
Jajka ucieramy z cukrem na jasną puszystą masę. Następnie dodajemy rozpuszczone i ostudzone masło i wszystko chwilę miksujemy. Następnie dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier waniliowy. Jabłko obieramy i kroimy na małe kawałeczki. Dodajemy do ciasta-wszystko dokładnie mieszamy do połączenia. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy porcje ciasta. Wsadzamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu, pieczemy około 20 minut na złoty kolor. Ciasteczka ładnie rosną i nabierają kształtu. Upieczone ciasteczka oprószamy cukrem pudrem I gotowe. Gorąco polecam, są pyszne. Chrupiące z zewnątrz, mięciutkie w środku. Jest to super przekąska do kawy.