Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałbym wam zaprezentować proste ciasto jogurtowe w sam raz do mrożonej kawy. Przygotowanie składników zajmie wam dosłownie kilka minut więc jest to jeden z tych przepisów idealnych na leniwe, upalne dni :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16157
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5126
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11877
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16157
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5126
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, erytrytol i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. W oddzielnym naczyniu łączymy mokre składniki, czyli tłuszcz, jajka, jogurt i aromat cytrynowy. Po wymieszaniu dodajemy je do miski z mąką i mieszamy delikatnie łyżką aż do połączenia wszystkich składników.
Uzyskaną masę przekładamy do małej foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy maliny. Ciasto pieczemy około 40 minut w w temperaturze 180 stopni bez termoobiegu. Podajemy po wystudzeniu. Smacznego!